kotsiras albumcover

Ο Γιάννης Κότσιρας είναι και πάλι εδώ… Επιστρέφει και μας προτείνει έναν δίσκο με δέκα σπουδαία τραγούδια σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και στίχους – ανέκδοτα ποιήματα του Άλκη Αλκαίου.

Το «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ» δεν είναι απλά το νέο album του Γιάννη Κότσιρα. Είναι ο Γιάννης Κότσιρας, όπως τον ξέρουμε και όπως θέλουμε να τον ακούμε.

Ένας ερμηνευτής με την ευαισθησία και τη στιβαρότητα της φωνής του σε δέκα υπέροχα τραγούδια βασισμένα σε ανέκδοτη ποίηση του Άλκη Αλκαίου, ποιήματα για την αγάπη και τον έρωτα, γραμμένα και αφημένα σε ένα συρτάρι που ήρθε η ώρα τους να βγουν στο φως και να ακουστούν όπως τους αξίζει.

Τους στίχους μελοποίησέ με μεγάλη ευαισθησία ο εξαιρετικός μουσικός και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης, συμπληρώνοντας με τον δικό του τρόπο το υπέροχο σύνολο αυτού του έργου.  Ένα έργο με δέκα τραγούδια, διαφορετικά αλλά και τόσο παρόμοια το ένα με το άλλο, που σίγουρα θα μας αγγίξουν και θα γίνουν δικά μας πολύ γρήγορα.

«Ένα άλμπουμ χειροποίητο, φτιαγμένο όπως παλιά, γεμάτο αφιερώσεις.
Στην Αλίκη, που τελικά αυτό που κρατάει στο χέρι είναι, αγάπη, υπέροχες μνήμες και τα καταπληκτικά της χειροποίητα κουλουράκια.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην φίλη και ζωγράφο Εμμανουέλα Δασκαλάκη, που με τον υπέροχο πίνακά της, μετέφρασε τα κείμενα του Αλκαίου σε εικόνες.
Στον Θάνο μου, στον Λαυρέντη μου, στον Μήτσο μου, που φύγανε και που σίγουρα θα ένιωθαν υπερήφανοι για αυτή την δουλειά, και φυσικά στην οικογένειά μου.
Την Κατερίνα μου, τον Νικόλα και τον Κωνσταντίνο, που στην προσπάθειά μου να δημιουργήσω κάτι πολύ σημαντικό για εμένα, τους στερήθηκα και με στερήθηκαν πάρα πολύ.
Μαμά και μπαμπά χαμογελάτε. Το ξέρω…
Μανόλη και Ηλία σας ευχαριστώ.»
—Γιάννης

Βρείτε το «Παράθυρο στο άπειρο» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες εδώ.
Μη παραλείψετε να δείτε στο YouTube και συγκεκριμένα στο κανάλι του Γιάννη Κότσιρα τα 5 εξαιρετικά μουσικά βίντεο από το άλμπουμ, εδώ.